Декември – украсен с чудни думи


Украсата неизменно съпътства месец декември. Домовете, класните стаи, офисите, улиците стават по-пъстри, по-празнични и уютни. Често поглеждаме към календара с особен трепет и празнично очакване.
С такова настроение и вдъхновени от „Думите от първа необходимост“, които ни изпратихте в Instagram и Facebook, ви предлагаме да украсите и заредите месец декември с магичната сила на думите.

Ще са ви нужни картон (червен, цвят по ваш избор или оцветен от вас), златен маркер, зелена клонка, лентички, леплило и тиксо.


Очертайте два размера кръгове за коледни топки (може да използвате различни по диаметър чаши или пергел). Ако предпочитате, изрежете правоъгълници за свещи и пламъчета за тях.
Отбележете на фигурите, които ще залепите любимите думи със златния маркер. Нека те “светят” най-силно.
Аранжирайте и ги залепете върху листа на календара (изтеглете оттук). Над тях поставете клонката. Нея ще трябва да прикрепите с тиксо, защото е по-тежка. Опитайте да захванете само стъблото, за да може зеленината да го скрие.

В календара записвайте и по една дума за всеки ден, за която да мислите и да бележи конкретния ден с посланието си.

Можете да подготвите по същия начин и поздравителните картички, както и подаръците, заредени и с чудно пожелание от вас за любимите хора.

Декември е месец, изпълнен с красота, нека и в нашите думи да присъства тя. 

Идея и разработка: Катя Стоянова и Велина Ортакчийска

За да следите творенията на Букледария, може да ни последвате в социалните мрежи: