За нас

Здравейте,

Казвам се Велина (Вели) . Обичам да се вглеждам в портрета, който ми нарисува едно дете за подарък. Той е като вълшебно огледало, в което виждам детайли, които без детския поглед може би бих пропуснала. На оригиналната снимка не бях видяла толкова ясно пътя на слънцето, който така красиво минава и през моята глава, осветява мислите и стопля сърцето, за да може да имам толкова широка усмивка.

За мен децата са извор на вдъхновение за малките неща и за големи мечти. И моята мечта, когато общувам с тях, е и аз да проправям слънчев път в ума и сърцата им и те да придобиват знания и опитности чрез радост и приказност и в хармония с техните потребности.

Аз съм учител по български език и литература, градинарка в една лешникова градина, в Градината на езика и помощник в Букледария. Във всички тези места се радвам да се грижа за съществата, които я обитават. В лешниковата градина живеят дръвчета. А в Градината на езика живеят всички думи, които имат си свои къщи, любими предмети, приключения. Букледария е домът, където живеят всички книжки. Това са приказни места с приказни същества, които да ни бъдат полезни и да ни учат и ние с Мълвина сме много въдушевени, че можем да ви разказваме за тях.

Ще се радваме да сте част от това приключение и от слънчевия път на Букледария.