Сладки елхи и новогодишни късмети

Чудният готвач ви кани на една коледна работилница за елхи – сладки, ароматни, здравословни и необикновени с това, че в тях има специални късмети.

Заниманието е вкусно, полезно и изпълнено с много пожелания за 2022 г. Вярваме, че  ще донесе въодушевление на децата и празнично настроение със здравословен привкус и мъдростта на природата. 

Когато разпечатате подготвените за заниманието листи, на първия грее елха от 12 плода. Нашата покана е да я украсите с цветове и да свържете всеки плод с пожелание от втория лист. А след това във вкъщи, в училище или на гости можете да изненадате близки и приятели с чудните късмети.

Това римувано послание ще ви посрещне във втория етап на работилницата за елхи:

Плодовете имат чудни сили,
те помагат ни да бъдем здрави и красиви.
Направете коледна елха и от пресни плодове,
нека всеки по късмет да избере,
a защо не и нов да създаде.

Заниманието има надграждащ характер, защото децата вече са се потопили в идеята, цветовете, пропорциите и могат да проявят повече творчество. Предизвикателството пред тях  е да направят своя елха от истински пресни и/или сушени плодове, с които разполагат в момента. В празничните дни има изобилие от вкусни плодове, така че вярваме ще се получат прекрасни и много разнообразни творения. А Чудният готвач е приготвил нови късмети и за тази елха. Ще сме радостни, ако сме вдъхновили и всеки да напише късмети, със собствени пожелания.

Предлагаме късметите да се изрежат и да се поставят на готовата елха, за да се получи едно наистина вкусна изненада. Късметите биха украсили чудесно и новогодишната баница, за да се почувства сладостта и мъдростта на природата и емоцията да опитаме нещо различно.

Листите за заниманието (общо три на брой) може да разпечатате оттук.  Много ще се радваме да ни изпратите отзиви и снимки от оцветените и сътворени елхи от децата, а ние ще направим изложба.
bookledaria@gmail.com
instagram
facebook
#сладкиелхи
#чудниятготвач

Пожелаваме Ви година на сладки плодове – на трапезата, в работата, в отношенията!

В Букледария може да откриете още творчески вдъхновения за деца. 


Идея и разработка: Катя Стоянова и Велина Ортакчийска

Материалът се реализира в партньорство с Национална асоциация за здравословно хранене на децата