Защо да празнуваме КНИЖНИТЕ рождени дни

Децата много обичат рождените си дни. Често говорят с трепет и ентусиазъм за тях седмици преди да дойдат. Те истински и искрено се вълнуват да пораснат, да получат подарък или изненада, да бъдат удостоени със специално внимание. Нека за миг си представим колко хубаво би било, ако с подобен трепет очакват и всяка нова книга, защото с нея децата също порастват и също празнуват рождени дни – книжни рождени дни. 

С такъв ентусиазъм създадохме комплекта “Книжното пътешествие”, в който разгръщаме възможността за четенето като празник и едно вълнуващо пътешествие, в което децата участват като главни действащи лица, създават свой книжен път и запазват книжните спомени по специален начин. 

За да поемат по този път, е важно ние по-възрастните (родители и близки) да им представим четенето като вълнуващо преживавяне, като пътешествие, като празник! Вижте как може да се случи това във видеото.

Ако вече имате “Книжното пътешествие”, бихме Ви посъветвали да се включите с ентусиазъм още от първия миг, в който детето го получи. Изгледайте заедно видеото. Разгледайте цветните теми, те са много разнообразни. С тях може да направите семейно състезание кой ще открие най-много книжки по всяка една, ще забележите, че точно те са в основата на всички обекти и същества.

Ако е подходящо, нека детето си избере специална книга, с която да започне “Книжното пътешествие”, дори и да е малка. След като е прочетена и дойде време за първия или поредния книжен рожден ден, нека този момент бъде наистина специален и да напомня за четенето като празник – тортата под формата на книга, украса с подходяща книжна декорация, гости, с които да се отпразнува радостния повод – подарете преживяване на детето. Нека усети своя книжен път като нещо важно и да запази своя книжен спомен по наистина специален начин. Съзнаваме, че цялата подготвока изисква не малко усилия и средства, но вярваме, че обичта и доброто отношение към книгите са предпоставка за едно по-добро бъдеще на децата. 

Бихме Ви предложили и ние от Букледария също да участваме в книжния рожден ден, като поздравим рожденика по телефон или на кратка онлайн среща, на която да му разкажем за Букледария и господин Букледа, който много обича децата и книгите и запазва всяка измината книгомиля в специални съкровищници. 

Ще се радваме да се свържете с нас и ако имате необходимост да Ви разкажем повече за “Книжното пътешествие” и пътя, който сме извървели с голямото желание да ентусиазираме децата да четат. 

За връзка с нас:

тел.: 0899 519628 (Велина)

e-mail: bookledaria@gmail.com

instagram

facebook

Поздрави от нас и господин Букледа 🙂