За нас

Снимка , а след снимката картина...

Здравейте,
Казвам се Велина (Вели) . Обичам да се вглеждам в портрета, който ми нарисува едно дете. Получих го за подарък за един мой рожден ден. Оттогава той е като вълшебно огледало за някои детайли, които без детския поглед бих пропуснала. На оригиналната снимка не бях забелязала толкова ясно пътя на слънцето, който така силно ме огравя, осветява мислите и стопля сърцето, за да може да имам толкова широка усмивка.

За мен децата са извор на вдъхновение за малките неща и за големи мечти. И моята мечта, когато общувам с тях, е и аз да проправям слънчев път в ума и сърцата им и те да придобиват знания и опитности чрез радост и приказност и в хармония с техните потребности.

Аз съм учител по български език и литература, ентусиазиран помощник в приказната Букледария, а в последните няколко години и градинарка в лешникова градина. Във всички тези места се радвам, че има за кого да се грижа и да съм част от растежа и разцъфването на деца, дръвчета, книжни приключения и думите.

Това за мен са чудесни приключения с приказни същества, които да ни бъдат полезни и да ни учат и ние с Катя сме много въдушевени, че можем да ви разказваме за тях.

Ще се радваме да сте част от това приключение и от слънчевия път на Букледария.

Привет! Аз съм Катя. Отдавна не съм в детска възраст, но помня усещането и държа връзка с този съноподобен период. Време, когато имах нужда от водач в приказния свят… на живота.
Тогава не срещнах учителя, който се надявах, но и до днес търся отговор на въпроса – какво очаквах от него. Срещнах Вели – един съзнателен учител. С нея се надявам да намирам отговора на този въпрос, по малко, с всеки проект, опитвайки се да проправим пъртина пред подрастващите, в която знанието не изсушава, а подхранва света, за да продължава той да е широк, вълнуващ и даващ възможности за изява.